Registreer je als orgaandonor en ‘Make Belgium Great Again’

Publicatiedatum: 18 sep 2018

Op dinsdagavond 18 september 2018 heeft VTM de eerste aflevering van ‘Make Belgium Great Again’ uitgezonden. De insteek van het programma is dat we van ons land een betere plek willen maken door een oplossing voor grote en kleine problemen te zoeken.

In deze eerste aflevering werd een grote sensibiliseringsactie rond orgaandonatie op poten gezet. De actie is besproken met en goedgekeurd door het kabinet van de bevoegde minister Maggie De Block.

Ondanks het feit dat we het in ons land eigenlijk goed doen wat betreft orgaandonaties, zijn er toch elk jaar nog meer dan 100 mensen die sterven terwijl ze op de wachtlijst staan. We proberen dan ook de mensen thuis te mobiliseren om ook te praten over orgaandonatie, en indien ze overtuigd zijn: zich positief te registreren.

Aangezien het op dit moment nog niet mogelijk is om je te registreren bij de huisarts of online, willen we het extra makkelijk maken voor de mensen thuis.

Wij roepen alle geïnteresseerden dan ook op om zich uitzonderlijk op zondag 23 september 2018 tussen 10.00 en 12.00 uur te registreren in de bib, Zwanenberg 27, 2270 Herenthout.

Je vindt er eveneens een infostand rond orgaandonatie. Verder is er heel wat info te vinden op de officiële website van de overheid.

Grijp deze unieke kans en kom langs op zondag 23 september om je positief te registreren!


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact