Slachtofferzorg.be biedt informatie en ondersteuning

Publicatiedatum: 20 feb 2020

Ben je slachtoffer of getuige van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag? Of ben je een familielid of vriend van het slachtoffer? De website www.slachtofferzorg.be wil je informeren en ondersteunen op juridisch, praktisch en emotioneel vlak.

De website www.slachtofferzorg.be bestaat twee jaar. Meer dan 45.000 mensen vonden hier intussen hun weg naar. Op deze website vinden slachtoffers van misdrijven, verkeersongevallen, rampen en aanslagen informatie op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Voor verschillende feiten zoals slagen en verwondingen, stalking, inbraak, sexting … bieden ze specifieke informatie en gaan ze dieper in op wat slachtoffers zelf kunnen doen en wie hen kan helpen.

Je vindt hier antwoorden op vragen als ‘Hoe verwerk je een ingrijpende gebeurtenis?’, ‘Wat moet je regelen?’, ‘Hoe kan je een klacht indienen?’, ‘Waar kan je terecht voor informatie en ondersteuning?’.

Zaterdag 22 februari 2020 is het de Europese Dag van het Slachtoffer, een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de rechten van slachtoffers.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact