Sluiting Gemeenteschool Klim-op wegens corona

Publicatiedatum: 06 feb 2021
Update 12 februari:
In de voorbije dagen zijn enkele leerlingen bijkomend positief getest op het corona-virus. De leerlingen komen echter allemaal uit de geïmpacteerde klassen die eerder al in quarantaine geplaatst werden.
Na een negatieve test (op dag 1), bleek één leerling uit een andere klas gisteren bij de tweede test (op dag 7) positief. Deze leerling is sinds vorige week woensdag niet meer op school geweest en vertoonde ook geen symptomen. Aangezien je besmettelijk bent 48 uur voor het begin van symptomen of 48 uur voor testafname is de leerling dus niet besmettelijk op school geweest.
Doordat we deze week de hele school preventief gesloten hebben, bleven de besmettingshaarden geclusterd en afgebakend binnen de reeds eerder getroffen klassen. Er verandert dus niets aan de einddatum van de quarantaineperiode. De kinderen van Gemeenteschool Klim-op kunnen vanaf maandag 15 februari hun favoriete vrijetijdsactiviteit hervatten.
De krokusvakantie begint na vandaag, maar het schoolteam blijft ten volle beschikbaar tijdens de hele vakantie. Heb je nog vragen of twijfels? Aarzel niet en contacteer zeker, ook tijdens de vakantie, de klasleerkracht of de school via klim-op@herenthout.be.
We wensen jullie alvast een fijne vakantie toe en hebben er alle vertrouwen in dat we na de vakantie op 22 februari opnieuw op een veilige manier de deuren van onze school kunnen openen.
Update 9 februari:

Vanmorgen kwam de crisiscel (Agentschap Zorg & Gezondheid, CLB, artsen van de Eerstelijnszone Middenkempen, directie gemeenteschool en burgemeester) samen om de situatie in Gemeenteschool Klim-op Herenthout te evalueren na de uitbraak van het corona-virus vorige week.

Daar werd vastgesteld dat de quarantaineregels zeer strikt werden gevolgd en dat alle nodige testen ondertussen zijn uitgevoerd. Uit de resultaten blijkt dat de school tot hiertoe van een verdere uitbraak bespaard blijft.
Als deze gunstige situatie in de komende dagen kan aangehouden worden en er geen nieuwe positieve testen meer worden vastgesteld, loopt de quarantaineperiode voor de betrokken klassen af na zondag 14 februari. Dit wil zeggen dat de kinderen van Gemeenteschool Klim-op vanaf maandag 15 februari hun favoriete vrijetijdsactiviteit kunnen hervatten.
De crisiscel blijft verder de situatie nauwgezet opvolgen.
Wees wel voorzichtig en blijf de algemene regels volgen. Vertoon je symptomen en voel je je niet lekker? Aarzel niet en ga naar je huisdokter.
Meer info vind je steeds op https://www.info-coronavirus.be
6 februari:

Zowel de kleuter- als de lagere school van Gemeenteschool Klim-op zullen vanaf maandag 8 februari volledig de deuren sluiten wegens een uitbraak van de Britse corona-variant.

Eerder deze week werden de leerlingen van het vierde en het zesde leerjaar (a-klassen) al in quarantaine geplaatst wegens de besmetting van een leerling. Volledig volgens het protocol voor scholen, heeft de CLB-arts vanaf de eerste dag de situatie op de voet gevolgd en een risico-inschatting gemaakt. Aangezien ondertussen meerdere leerlingen en een leerkracht positief getest zijn en een aantal leerkrachten preventief in quarantaine zitten, heeft het CLB samen met de directie en de burgemeester beslist om vanaf maandag de volledige school te sluiten.

Alle ouders werden ondertussen door de school persoonlijk op de hoogte gesteld van de sluiting.

Omdat sinds deze week de kinderopvang in de scholen zelf wordt georganiseerd, zal er vanaf maandag ook geen voor- en naschoolse opvang meer mogelijk zijn voor de leerlingen in Gemeenteschool Klim-op.

De school zal de hele week gesloten zijn, aansluitend begint de krokusvakantie.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact