Speel zelf jury in de voorstelling ‘Schuldig? U beslist!’

Publicatiedatum: 04 okt 2017

‘Schuldig? U Beslist!’ is een mysterieus stuk over romantiek, noblesse en verval, halve waarheden en hele leugens, moord of niet. Het wordt gebracht door Roland Bergeys en Leentje De Coninck.

Het verhaal
Het is 1922. In kasteel Morghenroot zijn baron en barones d’Uytberghe spoorloos verdwenen. Zijn ze vermoord? Door wie? En waar zijn de lijken en de wapens?

Eén ding is zeker: kamerheer Reinold Materlynck en dienstmeid Maria Ponsaert zijn de hoofdverdachten. Ze staan onder huisarrest en schrijven een brief naar de onderzoeksrechter om hem te overtuigen dat ze met de verdwijning niets te maken hebben.

Al snel wordt duidelijk dat zowel Maria als Reinold een motief hebben om de baron en de barones te vermoorden. Marie had een geheime relatie met de baron en Reinold werd gedwongen ‘spelletjes’ te spelen met de barones. Ook hadden beiden baat bij de dood van de baron en zijn vrouw. Ze zouden alles kunnen erven, er waren immers geen erfgenamen…

Het zijn uiteindelijk de toeschouwers die het oordeel vellen. Het publiek in de zaal beantwoordt door middel van een formulier op de vragen en beslist uiteindelijk wie er zich al of niet schuldig heeft gemaakt aan de feiten die hem of haar ten laste worden gelegd.

In ‘Schuldig? U Beslist!’ brengen Roland Bergeys en Leentje De Coninck de raadselachtige hoofdpersonages tot leven. Hun verhalen worden afgewisseld met muziek gebracht door Kris De Munck. Zij brengt prachtige liedjes op de accordeon, onder andere enkele gekende nummers uit de opera La Traviata.

‘Schuldig? U beslist!’ is een spannende whodunit met een verrassend einde.

Bekijk hier de trailer.

Waar: cafetaria Huis Driane
Wanneer: vrijdag 20 oktober 2017
Uur: 13.30 uur
Prijs: gratis
Inschrijven: voor 10 oktober 2017


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact