Striktere coronamaatregelen in provincie Antwerpen

Publicatiedatum: 25 jul 2020

De Provinciale Crisiscel bepaalde vandaag een aantal maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen gelden met onmiddellijke ingang voor de hele provincie Antwerpen.

Een strikte naleving van de bestaande en lokaal strengere maatregelen in combinatie met consequente en strenge handhaving zal ervoor zorgen dat er geen discussie of overleg moet worden gevoerd over een softe lockdown, een scenario dat iedereen absoluut wil vermijden.

Beperk je sociale contacten

Beperk je eigen bubbel tot 10 vaste personen voor de komende 4 weken. Iedereen wordt met aandrang verzocht om van die tien contacten de naam, het adres en een telefoonnummer op te schrijven om contactopsporing te vergemakkelijken.

Het gaat om maximum 10 externe vaste contacten per gezin in de private sfeer die opgesteld of samengesteld worden door het gezin, en dus niet per gezinslid (deze contacten staan los van werk en de georganiseerde vrije tijd, zoals sportclubs, zomerscholen, jongerenkampen. In die context zijn de contacten sowieso gekend.) voor de komende 4 weken.

Concrete voorbeelden:

  • Gezin van 2 volwassenen en 3 kinderen: 3 contactpersonen per kind en 1 contactpersoon voor de 2 volwassenen.
  • Gezin van 1 volwassene en 2 kinderen: 4 contactpersonen voor de volwassene en 3 per kind.
  • Gezin van 2 volwassenen en 8 kinderen: een ander gezin met 10 gezinsleden.
  • Een alleenstaande: 10 vaste externen.

Respecteer ook binnen je eigen bubbel de fysieke afstand en stel je privéfeesten uit.

Mondmaskers

Het dragen van mondmaskers wordt voor iedereen ouder dan 12 jaar verplicht op alle drukke publiek toegankelijke plaatsen.

Handhaving

Er zal worden ingezet op een strengere en striktere handhaving van de nationale en lokale maatregelen. De politie zal daarbij vooral focussen op de naleving van de maatregelen door de horeca (afstandsregels, mondmaskers en registratieplicht), de mondmaskers en de overige specifieke lokale maatregelen.

De Provinciale Crisiscel roept iedereen op om zeer creatief te zijn in het verslaan van het virus en niet in het omzeilen van de maatregelen.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact