Tijdelijk éénrichtingsverkeer in Koestraat

Publicatiedatum: 16 aug 2019

Vanaf woensdag 28 augustus 2019 starten nieuwbouwwerken op het perceel van Koestraat 55. Voor de werken is het nodig om minstens gedurende 6 weken op de rijweg een bouwkraan te plaatsen. Aangezien dit een impact zal hebben op het verkeer in de Koestraat, besliste het bestuur om tijdelijke verkeersmaatregelen te nemen.

Vanaf woensdag 28 augustus 2019 tot en met woensdag 9 oktober 2019 wordt een tijdelijke politieverordening van kracht waarbij éénrichtingsverkeer met uitzondering voor fietsen en bromfietsen wordt ingesteld in Koestraat, het gedeelte tussen Molenstraat en Zwanenberg, in de richting van Molenstraat.

Aangezien de Koestraat in een schoolomgeving ligt, is bovendien volgens het eerder goedgekeurde charter ‘Werftransport’, transport voor de werf verboden tijdens de begin- en einduren van de scholen. Het bestuur heeft de aannemer verplicht om zijn leveranciers hiervan op de hoogte te brengen.

Het college zal na verloop van tijd de verkeerssituatie evalueren en eventueel overwegen om op langere termijn van Koestraat een éénrichtingsstraat te maken.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact