Tijdelijke sluiting dienstencentrum Huis Driane

Publicatiedatum: 11 mrt 2020

Om verdere verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan, wordt gevraagd om de lokale dienstencentra, waaronder ook Huis Driane, te sluiten vanaf donderdag 12 maart 2020. Deze regeling geldt voorlopig tot en met maandag 13 april 2020. UPDATE 19/03: sluiting verlengd tot en met zondag 19 april 2020

Waarom deze maatregel?

In de verdere strijd tegen het coronavirus ligt de eerste focus op het beschermen van mensen die de grootste risico’s lopen. Vooral ouderen vallen onder deze groep. De lokale dienstencentra organiseren heel wat activiteiten voor senioren, waaronder ook kwetsbare ouderen voor wie het risico op besmetting met het virus reëel is. Bij hen kunnen de gevolgen van een besmetting met het virus ernstig zijn.

Wat betekent dit concreet?

  • Het lokaal dienstencentrum gaat tijdelijk dicht. Dit betekent dat activiteiten, cursussen, maaltijden in het dorpsrestaurant, vormingen … die wij organiseren, tijdelijk niet kunnen doorgaan. Ook de activiteiten op verplaatsing of in open lucht worden geannuleerd. Denk maar aan de wandeling, het kaarten, de bingo, het paasontbijt, de taallessen, het bloemschikken, de petanque, de uitstapjes, de boodschappendienst …
  • De deuren van alle lokalen van het lokaal dienstencentrum gaan vast, dus ook van de cafetaria en de wassalons. Bezoekers moeten zich via de parlofoon melden.
  • De gebruikers van het dorpsrestaurant kunnen verpakte maaltijden om zelf op te warmen aan huis laten leveren.

Vragen?

Tijdens de sluiting blijft het loket wel geopend op de normale openingsuren. Heb je vragen of zit je met een probleem waar je geen oplossing voor hebt? Neem contact met de medewerkers van het loket via 014 50 77 11 of zorg.gezondheid@herenthout.be en zij zoeken samen met jou naar een oplossing.

Heb je vragen over het Corona-virus? Meer info op www.info-coronavirus.be.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact