Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Publicatiedatum: 18 jan 2017

De campagne ‘Tournée Minérale’ roept alle Belgen op om in februari 2017 alcohol een maand lang af te zweren. De DrugLijn en Stichting tegen Kanker slaan de handen in elkaar voor deze nieuwe sensibiliseringscampagne.

Alcohol: geen onschuldig product
Alcohol drinken is heel normaal geworden. Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de (dagelijkse) routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Alcohol, ook als je weinig drinkt, heeft invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen.

Op je gezondheid
Redenen genoeg dus om alcohol een maand lang aan de kant te zetten. Je lichaam krijgt zo de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Heel wat mensen merken die maand dat ze beter slapen en zich fitter voelen. Je spaart ook heel wat geld uit. En je krijgt minder calorieën binnen, je kan dus zelfs gewicht verliezen door even ‘nee’ te zeggen.

Februari zonder alcohol
Februari 2017 wordt de alcoholvrije maand. Na de eindejaarsfeesten en de recepties is februari een ideaal moment om even te bekomen en het jaar fris in te zetten. Ga de uitdaging aan! Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren.

Meer info en inschrijven kan via www.tourneeminerale.be.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact