Uitreiking Cultuurprijs, Jeugdduim en Trofee van Verdienste 2018

Publicatiedatum: 22 jan 2019

In GOC Ter Voncke werden op zaterdag 19 januari 2019 naar jaarlijkse traditie de culturele en jeugdprijzen uitgereikt.

Het schrijversduo Jef Aerts en Stefan Laenen won tijdens de gala-avond de Cultuurprijs 2018 voor hun boekje Herenthit. De auteurs vertellen hierin het verhaal van de Huirtuitse popgeschiedenis. Omdat ze zoveel materiaal vergaarden tijdens hun zoektocht breiden ze er nog een vervolg aan in de vorm van twee uitverkochte zaalvoorstellingen in de Sint-Gummaruskerk.

Jeugdatelier Matsijs haalde het in de strijd om de Jeugdduim 2018 met hun project ‘Gepimpte elektriciteitskasten’.  Voor de Week van de Amateurkunsten (WAK) injecteerden ze een creatieve stroomstoot in ons dorp omdat “Kunst en Kleur er een heel jaar door zou moeten zijn en niet enkel twee dagen op een jaar”.

Marcel Geeraerts ging met de Trofee van Verdienste aan de haal. Hij stichtte 12 jaar geleden in de schoot van Crescendo jongerentheaterbende Poco. Hij is ondertussen 80 jaar geworden maar heeft in al die jaren menig repetitie, opvoering en feestje bijgewoond.

Proficiat aan alle winnaars en genomineerden!

Foto’s van de gala-avond vind je op de facebookpagina van Koninklijke Fotoclub Toreke, die de avond prachtig documenteerde.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact