Uitreiking Cultuurprijs, Jeugdduim en Trofee van Verdienste 2019

Publicatiedatum: 23 jan 2020

In GOC Ter Voncke werden op zaterdag 18 januari 2020 naar jaarlijkse traditie de culturele en jeugdprijzen uitgereikt.

De concertorganisatoren van MinC wonnen tijdens de gala-avond de Cultuurprijs 2019 voor hun concertreeks in Zaal Lux. Bijna 25 jaar na het laatste concert laat MinC muziekminnend Vlaanderen opnieuw kennis maken met de legendarische concertzaal De Lux met optredens van onder andere Red Zebra, The Godfathers, Soulsister en De Mens.

Kinderklimaatambassadeur Florine Waeyaert haalde het in de strijd om de Jeugdduim 2019. Zij gaf onze burgemeester in november vorig jaar een klimaatstoel. Een en ander kaderde in het nieuwe streekpact ‘Kempen2030’ dat 29 Kempense burgemeesters ondertekend hebben.

Wim Wouters ging met de Trofee van Verdienste aan de haal. Gedurende 40 jaar was Wim één van de grote steunpilaren van Imitato. Wim werd lid van Imitato in 1978 en speelde zijn laatste voorstelling bij het revue-gezelschap op 30 december 2018.

Er werd dit jaar opnieuw een carrièreprijs uitgereikt. Die eer viel deze keer te beurt aan Chris Dercon. Hij leidde de voorbije dertig jaar onder meer het Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam), het Haus der Kunst (München) en het Tate Modern (Londen). Onder zijn leiding behaalde het museum in Londen een record aan bezoekers en zijn digitale strategie leidde tot een laagdrempeliger museum. In januari 2019 werd hij directeur van de Franse koepelinstelling Réunion des musées nationaux-Grand Palais.

Proficiat aan alle winnaars en genomineerden!


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact