Uitreiking Cultuurprijs, Jeugdduim en Trofee van Verdienste

Publicatiedatum: 24 jan 2017

In GOC Ter Voncke werden op zaterdag 21 januari 2017 naar jaarlijkse traditie de Cultuurprijs, Jeugdduim en Trofee van Verdienste uitgereikt.

Het project ‘De Groote Oorlog’ won tijdens de gala-avond de Cultuurprijs 2016 voor het scala aan activiteiten dat tijdens de herdenkingsperiode WOI (30 september tot 13 november 2016) werd georganiseerd. Maar liefst 16 Herenthoutse verenigingen en organisaties werden daarmee in bloemetjes gezet: HK Sandelyn, Koninklijke Fanfare Sint-Pieter, Sint-Ceciliakoor, Pieter- en Pauwelkoor, Jubile, Sint-Lutgardiskoor, scholen Klim-op, ’t Klavertje en De Luchtballon, KFC Herenthout, Levensloop, Jeugdatelier Matsijs, muziekacademie Herenthout, Kunstkring Toreke – Fotografie, Turnkring Blijf Jong, en Muses In Motion.

Met een terugblik naar de apotheose van de herdenkingsperiode, ‘Ooit Weer?!… Nooit Meer!?’, werd het creatieve team achter deze voorstelling (Patrick Milbou, Aline Lermytte, Don Dieltjens) nog eens extra in de bloemetjes gezet. Andere genomineerden voor de Cultuurprijs waren Kunstkring Toreke – Beeldende Kunsten (voor hun tentoonstelling in Rivierenhof), Jef Aerts (boek ‘100 jaar KFC Herenthout’), Christel Heselmans (boek ‘In Mildheid Ontdooien’) en Chiro Herenthout (krant 50 jaar Chiro).

Die laatste vereniging moest echter niet met lege handen naar huis, want de Jeugdduim werd wél binnengehaald. De jarige Chiro versloeg in de race naar de prijs Poco Crescendo (10-jarig jubileum) en de Afterschool Party van de Jeugdraad. Speciale aandacht was er uiteraard voor de al vermelde knappe historische Chirokrant die het redactieteam voor de gelegenheid in elke Herenthoutse brievenbus had gedropt.

Julien Renard tenslotte werd met de Trofee van Verdienste beloond voor een lange carrière (maar liefst 35 jaar) als grimeur van de Herenthoutse stoeters. KFC Herenthout bleek tijdens de live telling van de stemmen geen partij voor deze levende legende.

Proficiat aan alle winnaars en genomineerden!


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact