Overlegcomité: Kappers opnieuw open vanaf 13 februari, andere niet-medische contactberoepen vanaf 1 maart

Publicatiedatum: 05 feb 2021

Het Overlegcomité zat op vrijdag 5 februari opnieuw samen om te bekijken of er versoepelingen mogelijk zijn voor niet-medische contactberoepen. Kappers mogen op zaterdag 13 februari opnieuw opengaan. Alle andere niet-medische contactberoepen mogen op 1 maart de deuren heropenen. Ook voor campings en dierenparken is er goed nieuws.

Niet-medische contactberoepen mogen stapsgewijs weer open

Kapperszaken mogen weer open vanaf 13 februari. Andere niet-medische contactberoepen zoals schoonheidsspecialisten, hand- en voetverzorgers en tatoeëerders mogen op 1 maart de deuren weer openen.

De heropening van de niet-medische contactberoepen is gekoppeld aan zeer strikte voorwaarden en aangescherpte protocollen. Deze bevatten onder meer:

  • een wachttijd van 10 minuten tussen twee behandelingen om de ruimte te reinigen en desinfecteren 
  • verplichting om te werken op afspraak
  • klanten moeten buiten wachten
  • voorzien van voldoende ventilatie, bijvoorbeeld ramen en deuren open
  • dienstverlening aan huis blijft verboden

Ook campings, vakantieparken en dierenparken weer open

Vakantiehuizen in vakantieparken, bungalowparken en campings mogen openen op 8 februari, de dierenparken (enkel het buitengedeelte) op 13 februari. Ook dit gebeurt onder strikte voorwaarden. De heropening is belangrijk voor de komende krokusvakantie.

We moeten voorzichtig blijven

De regels in ons land werken en ze werken omdat de mensen die regels volgen. Toch moeten we voorzichtig blijven ten opzichte van de situatie. Het virus is nog niet verslagen. De bestaande coronamaatregelen zijn daarom verlengd tot 1 april. Dat betekent niet dat er geen tussentijdse beslissingen of herzieningen mogelijk zijn.

Een volgend Overlegcomité staat gepland op 26 februari. Dan worden de maatregelen betreffende de horeca, sport en cultuur bekeken.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact