Vaccinatiecentra in Grobbendonk en Kasterlee

Publicatiedatum: 14 jan 2021

De vaccinatiecentra voor de Eerstelijnszone Middenkempen komen in Grobbendonk (het militair domein De Troon, Koolaardestraat 34) en in Kasterlee (sporthal Tielenhei, Prijstraat 68).

De inwoners van Herenthout, Grobbendonk, Herentals en Vorselaar kunnen voor hun vaccin terecht in het militair domein De Troon in Grobbendonk.
De inwoners van Olen, Lille en Kasterlee kunnen voor het coronavaccin terecht in het vaccinatiecentrum in Kasterlee.

Waarom deze locaties?

De locaties liggen verspreid over de hele zone en zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo hebben alle inwoners binnen de zone een vaccinatiecentrum op redelijke afstand. Voor kwetsbare mensen die niet vlot tot daar geraken, komen er oplossingen.

De zeven gemeenten bereiden zich nu volop voor op het inrichten van deze locaties. De vaccinatiecentra moeten klaar zijn tegen half februari, zodat er ten laatste begin maart gestart kan worden met vaccineren.

Wanneer word ik gevaccineerd?

Eerst komen professionele zorgverleners aan de beurt, daarna de 65-plussers en de risicopatiënten. In een latere fase is het de beurt aan de volwassen bevolking.

Wanneer je aan de beurt bent, krijg je een uitnodiging om je te laten vaccineren. Hierin staat waar je je kan laten vaccineren en hoe je een afspraak kan maken. Je bent niet verplicht om je te laten vaccineren.

Groepsimmuniteit nastreven

Met de opstart van deze vaccinatiecentra zetten we een volgende stap om onze inwoners te beschermen tegen het coronavirus. Vaccinatie is onze belangrijkste troef om deze pandemie achter ons te laten en terug te kunnen genieten van onze vrijheid en sociale contacten.

Door in te zetten op vaccinatie willen we groepsimmuniteit nastreven. Groepsimmuniteit wil zeggen dat een voldoende grote groep mensen weerstand heeft opgebouwd tegen het virus. Hierdoor kan het virus zich niet meer zo eenvoudig verspreiden.

Dat betekent echter niet dat alles onmiddellijk terug mogelijk is. Een versoepeling zal stap voor stap gebeuren. Iedereen kan niet op hetzelfde moment worden gevaccineerd. Zolang er nog veel mensen gevaccineerd moeten worden, blijft er een risico op nieuwe golven. De coronamaatregelen blijven dus nog altijd van kracht.

Meer informatie

www.laatjevaccineren.be.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact