Veilig op café en restaurant: 10 regels voor gasten

Publicatiedatum: 04 jun 2020

Eindelijk, weer samen met vrienden en geliefden genieten van een glas of etentje! Je dient wel het veiligheidsprotocol van de horeca te volgen om de gezondheid van jezelf, jouw gezelschap en het personeel van de zaak die je bezoekt te beschermen. We vatten ze hier voor je samen:

  1. Reserveer zoveel mogelijk op voorhand.
  2. Annuleer je reservatie als jij of iemand in jouw gezelschap ziektesymptomen vertoont.
  3. Zorg voor een goede handhygiëne en raak alleen voorwerpen aan die je nodig hebt.
  4. Wacht bij aankomst tot iemand je begeleidt naar jouw tafel.
  5. Blijf zitten aan de aan jou toegewezen tafel tijdens je bezoek, tenzij bij gebruik van het sanitair.
  6. Hoest of nies in je elleboog of in een papieren zakdoek die je onmiddellijk nadien weggooit in een vuilnisbak met een deksel.
  7. Respecteer de social distancing met iedereen die niet tot jouw tafelgezelschap behoort.
  8. Volg steeds de aanwijzingen van de bediening en de richtlijnen geafficheerd in de horecazaak.
  9. Betaal zoveel mogelijk elektronisch, liefst contactloos.
  10. Respecteer het sluitingsuur van 1.00 u ’s nachts.

Meer info en ook tips voor horecazaken vind je op www.vlaio.be.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact