Verjaardagspakketten van FEESTVARKEN vzw nu ook in Herenthout

Publicatiedatum: 12 mrt 2018

Jouw verjaardag … Weet je nog hoe fijn je het vond als je nog een kind was? Alle aandacht voor jou, trakteren in de klas en een leuk cadeau. Zo zou het voor iedereen moeten zijn. Helaas is de realiteit soms anders.

In Vlaanderen leven meer dan 270 000 kinderen in armoede. Voor die kinderen is een fijne verjaardag geen evidentie. En daar wil FEESTVARKEN vzw iets aan doen.

FEESTVARKEN vzw stelt verjaardagspakketten samen:

  • Een mooi, nieuw en recent verjaardagscadeau, geen gift uit een overstock. FEESTVARKEN vzw gaat voor niets minder dan het wauw-gevoel bij de kinderen!
  • Een traktatie waarmee ze op ‘hun’ dag de klasgenootjes kunnen verrassen.
  • Benodigdheden om thuis een feestje te kunnen organiseren: slingers, ballonnen, maar ook een zelf te bakken cake en versiering.

FEESTVARKEN vzw werkt hiervoor samen met de OCMW’s van 33 gemeenten, sinds maart 2018 ook met het OCMW van Herenthout.

De OCMW’s bepalen welke kinderen tussen 3 en 12 jaar in aanmerking komen en geven de pakketten aan de ouders. Zo blijft alles anoniem.

Op 7 maart werd de eerste verjaardagsbox officieel overhandigd aan de voorzitter van het OCMW, Josée Poelmans en burgemeester Patrick Heremans.

Meer weten? Neem contact op met het Loket Sociale Dienst, T 014 50 21 81 of Koen Hendrickx van FEESTVARKEN vzw, 0496 69 52 81.

OCMW-voorzitter Josée Poelmans, burgemeester Patrick Heremans, Koen Hendrickx van FEESTVARKEN vzw


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact