Verlies of diefstal eID

Inhoud

Bij diefstal van je eID of Kids-ID moet je onmiddellijk aangifte doen bij de politie

Een melding van verlies van je eID of Kids-ID moet gebeuren op de dienst burgerzaken of buiten de kantooruren, bij de politie.

Aangifte van verlies of diefstal van een eVK (elektronische vreemdelingenkaart) moet altijd gebeuren op een politiekantoor.

Het gemeentebestuur of het politiekantoor levert een bewijs af van aangifte van verlies of diefstal van je eID, eVK of Kids-ID. Dit is slechts een tijdelijk document in afwachting van de aflevering van een nieuwe kaart. In geen geval is dit document geldig in het buitenland. 

Met de bijlage 12 (tijdelijk identiteitsbewijs) en een recente foto die voldoet aan de ICAO-normen, ga je zo snel mogelijk langs bij de dienst burgerzaken om een nieuwe identiteitskaart aan te vragen.

De certificaten van de verloren of gestolen eID kunnen gratis geblokkeerd worden door het nummer 00800 2123 2123 te bellen of via de website DocStop. Bovendien wordt de eID als verloren of gestolen vermeld op checkdoc.be. Zo vermijd je zoveel mogelijk misbruik van de elektronische authenticatie- en handtekeningscertificaten.

Een verloren of gestolen identiteitskaart wordt bij aangifte geannuleerd. Je moet dus steeds een nieuwe kaart aanvragen, ook al vind je ze na een paar dagen terug. 

Meer info

Call center DocStop

Website
Telefoonnummer: 00800 2123 2123

Naar top