Vraag je mondmasker aan

Publicatiedatum: 01 mei 2020

Heb je nog geen mondmasker? Vraag dan jouw gratis mondmasker aan via het lokaal bestuur (maximaal één per gezinslid van geboortejaar 2008 of vroeger):

Gelieve zoveel mogelijk het online-formulier te gebruiken!

We vragen jou uitdrukkelijk om enkel een mondmasker aan te vragen als je er één nodig hebt. Heel wat mensen hebben thuis immers al een mondmasker liggen, zelfgemaakt, gekocht of ontvangen via hun werkgever. We willen op dit moment eerst aan de belangrijkste noden tegemoetkomen.

Voor de verdeling van de mondmaskers volgen we de federale richtlijnen. Dat betekent dat er mondmaskers worden verdeeld aan iedereen vanaf 12 jaar (geboortejaar 2008 of vroeger). Kinderen geboren na 2008 dragen het mondmasker niet correct of hebben het niet graag aan. Een alternatief voor een mondmasker bij kinderen is een sjaal of een buff.

Bedeling

We werken momenteel hard aan de opbouw van de voorraad mondmaskers. Zodra we voldoende voorraad hebben, starten we met de bedeling.

We kunnen onmogelijk alle aanvragen tegelijkertijd verwerken. We vragen daarom geduld uit te oefenen en ons niet meteen op te bellen met vragen over de leverdatum. De bedeling zelf gebeurt huis aan huis, op basis van het aantal aanvragen.

We leveren gefaseerd en naargelang de stock wordt aangevuld.

Wanneer moet je een mondmasker dragen?

Vanaf de leeftijd van 12 jaar draag je vanaf maandag 4 mei een mondmasker:

  • op het openbaar vervoer en in de scholen (verplicht)
  • in bedrijven waar de fysieke afstand niet kan gegarandeerd worden (verplicht)
  • op andere openbare plaatsen, zoals bijvoorbeeld in winkels (sterk aanbevolen)

© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact