Fuiven & Evenementen

Aanvragen evenement

Voor elk evenement op de openbare weg of in openlucht in Herenthout heb je schriftelijke toestemming van de burgemeester nodig. Hoe vraag je deze toestemming aan?

  • Download het bijgevoegde aanvraagformulier
  • Bezorg het ingevulde formulier ten laatste 60 dagen voor het evenement aan Vrije Tijd.

Als je een fuif of evenement wil organiseren, moet je je houden aan de bepalingen in de politiecodex (deel3 – titel 1: evenementen). Evenementen zijn activiteiten met elektronisch versterkte muziek die publiek toegankelijk zijn.

Evenementencontainer

Je kan voor je evenement evenementencontainers voor restafval aanvragen van 240 liter of 1100 liter. Voor het plaatsen van de containers betaal je 10 euro/240 liter of 25 euro/1100 liter. Hier komen de kosten van het aantal kg afval dat je meegeeft bovenop (tarief = 0,25 euro/kg). De technische dienst plaatst de containers en haalt ze terug op na lediging door IOK Afvalbeheer.

Vraag je evenementencontainer online aan.

Jaarlijkse evenementen

Marktdag
Elke vierde dinsdag van de maand heerst er een gezellige drukte rond de kerk.

Nieuwjaarsdrink
Op de eerste zondag van januari schenkt het Lokaal Bestuur een gratis drankje uit voor alle inwoners van onze gemeente. Ook een aantal verenigingen bieden lekkernijen aan een democratische prijs aan.

Carnavalstoet
De zondagen voor en na aswoensdag trekt er een stoet rond in het centrum. De Herenthoutenaars voeren in verschillende groepen een dansje of een sketch op, al dan niet rond een versierde wagen. Dit is de oudste carnavalstoet van België!

Buitenspeeldag
Elk jaar rond Pasen kunnen de kinderen & jongeren naar hartenlust ‘buiten’ ravotten.

PretCamionette
In het voorjaar en het najaar staat onze PretCamionette telkens vier keer op verschillende kindvriendelijke locaties in onze gemeente. Spelen & amuseren is hier de boodschap!

Opening toeristisch seizoen
De gemeente trekt op gepaste wijze het toeristisch seizoen op gang (april/mei). Vierde zondag van april (tenzij dit in de paasvakantie is, dan een week later).

Clamotterock
Jaarlijks openluchtfestival aan Oosterhoven dat telkens een gevarieerde affiche aanbiedt. Info? www.clamotterock.be

Speelpleinwerking
In juli organiseert de jeugddienst vier weken spelplezier in en rond sportcomplex ’t Kapelleke.

Zomerkermis
Op de eerste zondag na 29 juni start de zomerkermis op de markt.

Viskeskermis
Vrijdag na de zomerkermis gaat traditioneel Viskeskermis door; dit is de start van het mosselseizoen.

11 juli viering
De viering van de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap wordt georganiseerd door het gemeentebestuur in samenwerking met de Cultuurraad

21 juli viering
Op Nationale Feestdag is het gezelligheid troef op het marktplein.

Braderij
Eind augustus biedt de middenstand haar koopwaar aan tijdens een gezellige vijfdaagse braderij. Tussen de kraampjes in het centrum is het aangenaam kuieren.

Parkfeesten
Half augustus gaan de Parkfeesten door in het groene kader van het gemeentelijk park aan de Sint-Pieter- en Pauluskerk. Elk jaar bieden zij het publiek een gezellige en muzikale namiddag en avond.

11 november – Wapenstilstand
’s Avonds organiseert het gemeentebestuur een sfeervolle fakkelwandeling, met enkele intimistische en muzikale bezinningsmomenten en de Last Post aan het oorlogsmonument op het vredesplein.

Cultuur Niet Duur
Tijdens het eerste weekend van december kan je genieten van een laagdrempelige cultuurtweedaagse waarbij trouw gebleven wordt aan de symbolische inkomprijs van 2,00 euro per avond.

 


© 2022 Herenthout | KBO 0207.502.004 | Privacy | Gebruiksvoorwaarden | Toegankelijkheidsverklaring | Contact