Wat met elektriciteit en aardgas?

Publicatiedatum: 03 nov 2016

Samira en Frederick verwachten een derde kindje. Hun rijwoning in Aalst is te klein geworden. Het gezin heeft z’n oog laten vallen op een groter huis op het platteland. Annette is 55 jaar en woont samen met haar man Willem in Leuven. Beide partners hebben besloten hun eigen weg te gaan. Ignace en Jean-Pierre zijn tweelingbroers. Onlangs is hun vader op 83-jarige leeftijd overleden. Hij woonde nog zelfstandig. In 2010 hebben de broers hun moeder verloren.

De situaties zijn dan wel verschillend maar deze mensen hebben iets met elkaar gemeen.

Je verhuist? Je (ver)koopt of (ver)huurt een pand? Je gaat scheiden of bent erfgenaam? Denk dan tijdig aan de impact op je elektriciteits- en gascontract.

Met behulp van energieovernamedocumenten geef je de meterstanden door aan de leverancier. Een energieovernamedocument heeft een juridische waarde. Wanneer bijvoorbeeld een (ver)huurder of een ex-partner de meterstanden zou betwisten, biedt het document je bescherming. Als je de meterstanden correct doorgeeft, ontvang je een juiste slotfactuur van de leverancier.

De verhuisplanner op de website van de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) geeft je gratis informatie op maat over de stappen die je moet ondernemen bij elke wijziging op een adres.

Raadpleeg  www.vreg.be/verhuisplanner en kijk welke situatie voor jou van toepassing is. Heb je geen internet, bel dan het gratis nummer 1700.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact