Wat verandert er deze zomer op bus en tram?

Publicatiedatum: 29 jun 2020

De Lijn voert deze zomer een aantal aanpassingen door. Een blijvende maatregel van de coronacrisis is het verdwijnen van cashbetalingen op bus en tram. Je kan je ticket dus niet meer aan de chauffeur met kleingeld betalen.

De Lijn zet wel in op allerlei nieuwe betaalopties. Zo kunnen reizigers hun vervoerbewijs vooraf kopen via een ticketautomaat, Lijnwinkel of ander verkooppunt. Je kan ook je rit betalen met de app van De Lijn op je smartphone (sms- of m-tickets) of contactloos betalen. Allemaal prima en veilige alternatieven.

Op 1 juli 2020 vindt nog een andere wijziging plaats: vanaf dan zijn de ontwaardingstoestellen voor magneetkaarten niet meer bruikbaar op bus en tram. Dit is zeker geen verrassing, de vervoerbewijzen staan immers al enige tijd op een elektronische in plaats van een magneetkaart.

De Kusttram vormt als enige de uitzondering op de regel: hier blijven de toestellen nog bruikbaar tot 30 september 2020.

Je kan je nog bruikbare magneetkaarten omruilen. Dit kan online, in een van de Lijnwinkels of in andere verkooppunten in jouw buurt. Hiervoor heb je tijd tot eind september 2020.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact