Week van de Amateurkunsten (WAK) 2018

Publicatiedatum: 28 feb 2018

Van 27 april tot 6 mei staan de schijnwerpers gericht op onze amateurkunstenaars! Er is opnieuw een uitgebreid gratis programma dat je wordt aangeboden:

  • MinC trapt af met de organisatie van een nieuwe editie van ‘Lokale Helden’, op vrijdag 27 april in GOC Ter Voncke. Om 17u start het afterwork-gedeelte, met Huirtuits draaitalent achter de knoppen. Hongertjes worden gestild bij de (eveneens lokale) foodtrucks en vanaf 20u krijgt u op twee podia live muziek uit eigen dorp geserveerd.
  • Op donderdag 3 mei (13.30-16.30u) laten onze OKRA schilders de deuren openzwaaien van het Oud Kapelleke. Ze stellen hun werk (acryl, olieverf, aquarel, tekenen) graag aan je voor. Met wat geluk wandel je zelfs met een kunstwerk naar huis, want traditiegetrouw is er ook een tombola. OKRA wordt dit jaar versterkt door Seppe Van den Schoor. Hij toont zijn werken in koper en hout.
  • Onder leiding van graffitikunstenaar Bert Mans, biedt Kunstkring Toreke een workshop aan voor alle Herenthoutse jongeren (en ouderen) die hun spraying skills eens willen uittesten. Op zaterdag 5 mei van 11.30 tot 16.00u in het atelier te Molenstraat 36. Trek kledij aan die vuil mag worden.
  • Jeugdatelier Matsijs pakt binnenkort een aantal elektriciteitskastjes op straat aan en maakt ze tot echte kunstwerkjes. Vanaf het begin van de WAK is er een flyer met daarop het traject dat je kan wandelen om ze allemaal te spotten (ook digitaal op de website).

Ter gelegenheid van het ‘Feest van de Folk’ treedt de Ierse folkband Whiskey op vrijdag 4 en zaterdag 5 mei op in de Sint-Gummaruskerk (20u). Inkom op deze concerten is 5 euro.

Meer info:
Loket Vrije Tijd, Bouwelse Steenweg 8, T 014 50 78 50, vrije.tijd@herenthout.be


© 2017 Herenthout | Privacy | Contact