Week van de Amateurkunsten (WAK) 2018

Publicatiedatum: 28 feb 2018

Van 27 april tot 6 mei staan de schijnwerpers gericht op onze amateurkunstenaars! Er is opnieuw een uitgebreid gratis programma dat je wordt aangeboden:

  • MinC trapt af met ‘Lokale Helden’, op vrijdag 27 april in GOC Ter Voncke. Om 17u start het afterwork-gedeelte, met lokaal draaitalent achter de knoppen. Hongertjes worden intussen gestild bij de (eveneens lokale) foodtrucks en aansluitend starten de live optredens met, ook al lokale, muziek van (hou u vast): The G&G’s, Jubile, Prince Beastly, Las Dallas, The Shades, The Chalkheads en Moules Parquées. Afsluiten doet Herre Cambré met zijn “The Hendrix”. Het exacte programma van deze indrukwekkende line-up kan je downloaden.
  • Op donderdag 3 mei (13.30-16.30u) laten onze OKRA schilders de deuren openzwaaien van het Oud Kapelleke. Ze stellen hun werk (acryl, olieverf, aquarel, tekenen) graag aan je voor. Met wat geluk wandel je zelfs met een kunstwerk naar huis, want traditiegetrouw is er ook een tombola. OKRA wordt dit jaar versterkt door Seppe Van den Schoor. Hij toont zijn werken in koper en hout.
  • Onder leiding van graffitikunstenaar Bert Mans, biedt Kunstkring Toreke een workshop aan voor alle Herenthoutse jongeren (en ouderen) die hun spraying skills eens willen uittesten. Op zaterdag 5 mei van 11.30 tot 16.00u in het atelier te Molenstraat 36. Trek kledij aan die vuil mag worden.
  • Jeugdatelier Matsijs pakte een aantal elektriciteitskastjes op straat aan en maakte ze tot echte kunstwerkjes. Vanaf het begin van de WAK (27/04) kan je in de bib en op het gemeentehuis een folder bekomen om ze allemaal te gaan spotten. (Pssst: de folder is online al beschikbaar om thuis af te printen!)

Ter gelegenheid van het ‘Feest van de Folk’ treedt de Ierse folkband Whiskey op vrijdag 4 en zaterdag 5 mei op in de Sint-Gummaruskerk (20u). Inkom op deze concerten is 5 euro.

Meer info:
Loket Vrije Tijd, Bouwelse Steenweg 8, T 014 50 78 50, vrije.tijd@herenthout.be


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact