Week van de Bij 2021: Bijenhelden breken uit!

Publicatiedatum: 26 mei 2021

Van zondag 30 mei tot en met zondag 6 juni 2021 organiseert het Departement Omgeving de achtste editie van Week van de Bij. De campagne wil gemeentebesturen, bedrijven en burgers aanmoedigen zich in te zetten voor een betere leefomgeving voor zowel honingbijen als wilde bijen. Zo kunnen minder beton en meer bloemen, planten en bomen zorgen voor meer voedsel voor bijen.

Bijen verdienen aandacht in een breder biodiversiteitsverhaal. Ze vervullen immers een uiterst belangrijke functie als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten, maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven. Zo leeft 80% van de bijen onder de grond. Hoe meer verharde oppervlakten er zijn, hoe meer dakloze bijen.

Met de slogan ‘Bijenhelden breken uit’ zetten Dominique Persoone en Britt van Marsenille, peter en meter van de Week van de Bij, het thema ontharding kracht bij.

Als lokaal bestuur willen we ook graag ons steentje bijdragen. Heb je onze ‘fauna-akkers’ al gezien? Hier creëren we een weelde van bloemen en planten om de bijen en andere dieren een extra handje te helpen.

Ook jij kan heel wat doen voor deze nuttige beestjes. Lees er meer over op de website van Week van de Bij.

 


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact