Week van de handhaving: extra controle op zwerfvuil en sluikstorten

Publicatiedatum: 13 sep 2017

Stoor jij je ook aan afval dat achterblijft op straten, pleinen en andere openbare plaatsen? Je bent zeker niet de enige. Het straatbeeld wordt er immers niet mooier op. Bovendien heeft afval een grote impact op het milieu en kosten deze hopen afval hopen geld aan lokale en andere overheden.

Onze gemeente en Mooimakers spannen zich al jaren in om sluikstort en zwerfvuil in te perken: we sensibiliseren, organiseren opruimacties en zetten samen met IOK projecten op. Eind september gaan we een stapje verder. Dan geven we met onze politiezone extra aandacht aan wat we ‘de handhaving van zwerfvuil en sluikstorten’ noemen. Een week lang, van 18 tot 24 september, houden we dus een extra oogje in het zeil om zwerfvuil en sluikstort tegen te gaan.

Wat betekent dit concreet?
Die week zullen er meer controles zijn, zowel anoniem als in uniform. Lichte overtreders worden aangesproken. Hen worden alternatieven voorgesteld. Bij zwaardere overtredingen wordt er zwaarder beboet. We gaan hierbij niet alleen voor een harde, maar ook een positieve aanpak: wie zijn zwerfvuil correct in de vuilnisbak gooit, mag rekenen op een complimentje.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact