Weg met wegwerp(bekers)

Publicatiedatum: 08 jan 2020

Vanaf 1 januari 2020 is het op alle evenementen, van schoolfeesten tot grote festivals, verboden om dranken te serveren in wegwerpbekertjes, blikjes en petflesjes. Alle drankjes moeten voortaan geserveerd worden in herbruikbare bekers of glazen. De verpakking van de dranken moet worden gesorteerd als glas en PMD en worden afgevoerd voor recyclage. Kiest een organisator er toch voor om wegwerpbekers aan te bieden, dan moet hij deze voor 90% opnieuw inzamelen.

Herbruikbare bekers

Er zijn heel wat gebruiksvriendelijke alternatieven voor wegwerpbekers. Er bestaan herbruikbare bekers in polycarbonaat, in tritan en polypropyleen die perfect afwasbaar zijn. Je ziet nauwelijks het verschil met glas en ze zijn quasi onbreekbaar. En uiteraard, als de omstandigheden het toelaten, kan je gewoon glas en aardewerk gebruiken.

Huren

Je kan ook bekers en glazen huren én laten wassen bij bijvoorbeeld de drankenhandel of gespecialiseerde organisaties zoals VZW De Sprong. De Sprong verdeelt de bekers vanaf 5 locaties, waaronder Herenthout (Moerbroek). Meer info vind je op www.desprongvzw.be/recyclage/.

Meer info over de wetgeving en handleiding wisselbekers vind je op www.groenevent.be of via milieudienst@herenthout.be.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact