Wereldgezinnen gezocht voor een interculturele ervaring!

Publicatiedatum: 17 mrt 2017

YFU is een internationale non-profitorganisatie die interculturele uitwisselingen organiseert voor jongeren vanaf 15 jaar. Ieder jaar sturen meer dan 50 verschillende landen jongeren uit over de hele wereld via YFU. YFU staat voor Youth For Understanding en dat is ook onze missie, de verstandhouding tussen mensen en jongeren over de hele wereld verbeteren door hen samen te brengen.

YFU biedt niet alleen aan Vlaamse jongeren de mogelijkheid om een jaar naar het buitenland te gaan, ook Vlaamse gezinnen kunnen via YFU internationale ervaring opdoen, want voor zo’n interculturele ervaring hoef je eigenlijk het huis niet uit! Onze jongeren arriveren midden augustus en blijven in Vlaanderen voor 4 tot 10 maanden. Tijdens deze periode wonen ze in een plaatselijk gastgezin en gaan ze naar een lokale middelbare school om zo onze cultuur van binnenuit te leren kennen.

Van waar komen onze studenten en wie zijn ze? Ze komen meestal uit de VS of Canada, Latijns-Amerika, China, Thailand, Japan of Europa (Duitsland, Estland, Noorwegen …). Er komen ook elk jaar Waalse studenten naar Vlaanderen met YFU. In hun thuisland hebben ze al enkele jaren middelbare school achter de rug, sommigen zijn al afgestudeerd. In Vlaanderen zullen ze hun schoolcarrière verderzetten voor een semester of schooljaar.

Worden jullie wereldgezin, dan worden jullie ook een ervaring rijker omdat je van je nieuwe zoon of dochter, broer of zus heel veel kan leren over een ander deel van de wereld. Je geeft hen een plaats in jouw gezin en je zal verbaasd zijn over wat je allemaal zal leren over jezelf, over een nieuwe, maar ook over je eigen cultuur. Vele internationale jongeren en hun gastfamilies hebben culturele verschillen en taalbarrières kunnen overbruggen en vriendschappen gesmeed die tijd en afstand overstijgen.

Bestaat je gezin uit jonge of oudere kinderen? Of ben je een gezin zonder kinderen of een éénoudergezin? Woon je in een groot huis of in een appartementje? In een stad of op het platteland? Iedereen kan gastgezin worden! De samenstelling van je gezin doet er minder toe, belangrijker is dat je gezin het echte ‘thuisgevoel’ kan geven aan de student. Een nieuw kind of nieuwe zus of broer in je gezin opnemen is een grote uitdaging, maar je staat er uiteraard niet alleen voor. YFU staat je het hele jaar bij met informatie, praktische hulp, begeleiding ….

Ben je overtuigd om gastgezin te worden? Of ben je nieuwsgierig om meer te weten over deze ervaring?

Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor te Mechelen:
Youth For Understanding
Frans Halsvest 92
2800 Mechelen
www.yfu.be
E-mail: info@yfu.be
T 015 69 00 85


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact