Wespen

Inhoud

Heb je een groot aantal wespen in huis of in de tuin? Mogelijk heb je een wespennest op zolder, in de spouwmuur of in de grond. Het bestrijden van een wespennest is niet altijd even makkelijk en vaak risicovol. Ook is de verdelging niet gratis. Voor het verwijderen of verdelgen van een wespennest kan je beroep doen op de verantwoordelijke hulpverleningszone (de brandweer).

Daarnaast kan je evenzeer rekenen op professionele verdelgers. Deze zijn vaak goedkoper en kunnen sneller ter plaatse komen dan de brandweer.

In onze gemeente is Brandweerzone Kempen bevoegd voor het verwijderen van wespennesten. Via deze website kan je een verdelging aanvragen.

Last van bijen? Bijen zijn beschermde en nuttige insecten. Hun zwermen mogen niet vernietigd worden. Bijenzwermen worden vaak gratis bij jou opgehaald door een imker. Hou er rekening mee dat deze imkers geen wespennesten vernietigen. Je kan ze dus enkel contacteren voor het ophalen van bijenzwermen. Bekijk de imkers voor Herenthout.

Aziatische hoornaar

De Aziatische hoornaar is een invasieve, agressieve wesp die volop in opmars is en een dreiging is voor de mens en wilde bestuivers. Honingbijen staan bovenaan hun menu. Daarom willen we vragen om je tuin te observeren om deze “killer” te traceren zodat deze verdelgd kan worden.

Een nest van de Aziatische hoornaar gespot? Vraag dan meteen een verdelging aan bij:

  • Vespawatch (verdelging en speurnetwerk).
  • Imker Anne Baeten: 0497 30 16 56 of annebaeten@scarlet.be.
  • Brandweer zone Kempen via de link onderaan. Deze verdelging gebeurt aan het gewone tarief van 48,40 euro (incl. BTW).

Naar top