Wij doneren onze dienstwagen

Publicatiedatum: 15 mei 2018

Wij steunen de campagne #doneerjewagenpark van Pleegzorg Vlaanderen. Het opzet is simpel: we plakken een pleegzorgsticker op de dienstauto die eigendom is van de gemeente. Zo helpen we mee om pleeggezinnen te vinden voor kwetsbare kinderen die voor korte of lange tijd niet thuis kunnen wonen.

Wat is pleegzorg?

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor het kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt.

Daarnaast zijn er ook volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek in pleegzorg. Het zijn pleeggasten en ze wonen in een gastgezin. Vaak zijn hun ouders zelf te oud om nog voor hen te zorgen. Dankzij hun gastgezin kunnen ze weer genieten van het leven in een gezin.

Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen of pleeggasten wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind of de pleeggast.

Wens je meer info over pleegzorg, surf dan naar www.pleegzorgvlaanderen.be.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact