Wijkwerking Lokale Politiezone Neteland

Publicatiedatum: 21 jan 2019

Het algemeen en zonaal onthaal van de politie bevindt zich op het hoofdcommissariaat aan de Molenvest 23 te Herentals. Daar kan je elke dag van 7 tot 21 uur terecht voor klachten, aangiften, vragen of inlichtingen. De onthaalbediende of politie-inspecteur zal je graag helpen.

De wijkwerking staat het dichtst bij de bevolking. Elke gemeente van de politiezone heeft een politiepost van waaruit de wijkinspecteur vertrekt voor zijn dagtaak. De mensen kunnen er terecht voor klachten en aangiften of een informele babbel. In Herenthout is de politiepost gehuisvest in het gemeentehuis, Bouwelse Steenweg 8.

De wijkinspecteur patrouilleert in zijn/haar wijk en onderhoudt contacten met de bewoners. Hij/zij bemiddelt en geeft raad waar nodig. Daarnaast heeft hij/zij tal van onderzoeks- en toezichtstaken. Bij het begin en einde van de schooldag vind je de wijkinspecteur in de buurt van de scholen of op gevaarlijke oversteekplaatsen waar hij/zij de kinderen veilig het verkeer in leidt. Tijdens belangrijke gebeurtenissen of evenementen in je buurt houdt hij/zij een oogje in het zeil.

Herenthout is opgedeeld in 3 sectoren waarvoor telkens een andere wijkinspecteur verantwoordelijk is:
• De sector vanaf Molenstraat/Herentalse Steenweg naar rechts tot en met Itegemse Steenweg neemt Luc Cannaerts voor zijn rekening.
• De zijstraten rechts van Itegemse Steenweg tot en met Nijlense Steenweg zijn voor Geert Matheus.
• Miranda Horemans is verantwoordelijk voor de zijstraten rechts van Nijlense Steenweg tot en met de zijstraten links van Molenstraat/Herentalse Steenweg.

Je kan op www.politie.be heel makkelijk opzoeken wie je wijkagent is of via de website met hem/haar contact opnemen.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact