Win een foodtruck met “1 dag niet”

Publicatiedatum: 12 okt 2018

Om inbraken te bestrijden, werken de FOD Binnenlandse Zaken, de federale politie, de provincies, de politiezones en de gemeenten, samen met de burgers, verenigingen en private partners om de vijfde nationale actiedag inzake de strijd tegen inbraken te organiseren. Deze dag vindt plaats op 26 oktober 2018.

Het doel van deze actie is om je te doen nadenken over de maatregelen die je kan nemen om van je woning, straat of buurt een veilige plek te maken. Vaak hechten we immers pas belang aan de beveiliging van onze woning wanneer we het slachtoffer zijn geweest van een inbraak. Wij stellen echter vast dat er in België meer dan 6 inbraken per uur worden geregistreerd! Nu de donkere maanden naderen, is het tijd om je af te vragen wat je kan doen om inbraken te voorkomen.

Preventie

Weet je niet waar te beginnen? Doe een beroep op de diefstalpreventieadviseur van onze gemeente/politiezone. Hij komt gratis naar je toe om de zwakke punten inzake de beveiliging van je woning te analyseren en doet aanbevelingen om de risico’s te verminderen. Niets is verplicht, je beslist zelf welke preventiemaatregelen je al dan niet wenst toe te passen. De adviezen van de diefstalpreventieadviseur zijn bovendien neutraal, objectief en volledig gratis. Aarzel dus niet langer!

Inbraakpreventie begint bij het aannemen van goede gewoonten zoals steeds de deuren en ramen op slot doen, zelfs bij een korte afwezigheid; verberg je aantrekkelijke voorwerpen zoals een draagbare computer, smartphone, GPS …; geef de indruk dat er iemand aanwezig is in je woning door verlichting met tijdschakelaars te gebruiken, door aan je buren te vragen om de rolluiken omhoog en omlaag te doen … Deze preventiemaatregelen zijn makkelijk uit te voeren en zijn bovendien volledig gratis.

Interesse?

Wacht niet langer en maak een afspraak met je diefstalpreventieadviseur. Je kan hiervoor terecht op het algemeen nummer van politiezone Neteland 014 244 200 of via pz.neteland@police.belgium.eu.

1 dag niet

Gedurende de week van 22 tot 28 oktober zullen er sensibiliseringsacties plaatsvinden. Infosessies, standen op de markt, standen in warenhuizen, wandeling met de wijkagent … Wil je graag weten wat er in je buurt georganiseerd wordt? Neem een kijkje op de kaart op de website www.1dagniet.be. Bepaalde winkels die beveiligingsmateriaal verkopen zullen niet achterblijven, want zij zullen je talrijke kortingen op je beveiligingsmateriaal aanbieden.

Selfiewedstrijd: Win een foodtruck voor je buurtfeest

Elke burger kan zijn kans wagen door een foto van zichzelf te laten maken voor een preventie-initiatief. Het volstaat de selfie openbaar te posten op Facebook met vermelding van #1dagnietBE. De winnaar, die door loting uit de bus komt, kan zo een foodtruck winnen om zijn buurtfeest te organiseren. Je buren kennen is immers belangrijk, omdat je op die manier beter eventuele verdachte handelingen in je buurt zal kunnen opsporen.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact