Zomer van de Korte Keten

Publicatiedatum: 01 jul 2020

Elk jaar vindt er in juni de ‘Week van de Korte Keten’ plaats. Hierbij wordt er extra aandacht besteed aan lokale producten, recht van bij de boer. Door de coronacrisis gaat de ‘Week van de Korte Keten’ niet door, maar wordt deze omgetoverd tot de ‘Zomer van de Korte Keten’!

Door de coronacrisis moesten bijna alle lokale handelaars noodgedwongen hun deuren sluiten. Om toch aan onze spullen te geraken, kochten we met z’n allen massaal online en bij de grote ketens. Gelukkig kunnen we nu weer bij onze favoriete handelaar terecht. Maar er is niet enkel de lokale middenstand. We hebben ook boeren, imkers, … in onze gemeente die al het lekkers dat zij maken zelf verkopen. Een geweldige troef!

Wat is de korte keten?

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met dit systeem is de landbouwer een ambassadeur voor zijn product. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer, zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval.

Vijf redenen om lokaal te kopen

  1. Je beperkt het aantal schakels. De afstand die jouw producten afleggen is beperkt.
  2. Het aanbod is uitgebreid en volgt de seizoenen.
  3. Je kent de producent persoonlijk en proeft de passie in alles wat je bij hen koopt.
  4. Je krijgt een (h)eerlijk product voor een eerlijke prijs.
  5. Door lokaal te kopen, steun je boeren en handelaars van bij ons.

© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact