Zorg dat niemand je gegevens misbruikt: ken je privacyrechten

Publicatiedatum: 21 nov 2019

Je denkt misschien dat je het nooit doet, maar toch geef je elke dag persoonlijke informatie weg. Je naam, je adres, je foto, je nationaliteit, je burgerlijke staat … overal laat je gegevens van jezelf achter. Op het eerste gezicht is het niet erg om gegevens te delen met organisaties. Maar juist dáár zit het probleem: je merkt pas veel te laat wanneer iemand je gegevens misbruikt.

Wat is gegevensbescherming?

Het is niet omdat je persoonlijke informatie deelt, dat iedereen dat moet weten. Daarom bestaat er zoiets als gegevensbescherming. Al zijn er natuurlijk een paar regels.

Waarom is gegevensbescherming belangrijk?

Waarom is je privacy belangrijk als je toch niets te verbergen hebt? Dat zou je denken. Maar ook als je niets te verbergen hebt, kan het verlies van de controle over je persoonsgegevens risico’s met zich meebrengen.

Hoe bescherm ik mijn persoonsgegevens?

Vermoed je dat een organisatie je persoonsgegevens misbruikt? Dan helpen je privacyrechten je om de organisatie in kwestie erover aan te spreken.

Hoe laat je je privacyrechten gelden?

Denk je dat een organisatie je gegevens misbruikt of wil je de informatie die ze over je bijhoudt controleren? Maak dan gebruik van je privacyrechten.

Je vindt alle info over het beschermen van je gegevens in deze folder of op beschermjegegevens.be.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact