Zwerfvuil 10-daagse van 18 t.e.m. 27 juni: ga zelf aan de slag!

Publicatiedatum: 10 jun 2021

Voor onze vorige zwerfvuilactie schreven zich maar liefst 146 vrijwilligers in. We waren overweldigd door jullie bereidheid. Helaas konden we door de toen geldende coronamaatregelen zo’n grote opkomst niet laten doorgaan. Nu gaan we er weer vol tegenaan en hopelijk zijn jullie nog steeds even enthousiast.

We roepen tijdens deze 10-daagse iedereen op om Herenthout mee proper te maken. Je kan in deze periode zwerfvuil ruimen wanneer je wil. Wij stellen 24/24 en 7/7 het nodige materiaal ter beschikking in het lokaal rechts naast de ingang van het gemeentehuis. Daar kan je terecht voor hesjes, grijpers, handschoenen, restafvalzakken en PMD-zakken.

Hoe ga je concreet te werk?

 1. Je begeeft je naar het lokaal*.
 2. Je registreert via het registratieformulier dat je in het lokaal vindt, de datum en de namen van de personen die afval gaan ruimen. Je duidt ook aan welke materialen en hoeveel je meeneemt.
 3. Je kiest een fiche met de stra(a)t(en) die je wenst te ruimen en neemt deze fiche mee.
 4. Je gaat aan de slag en ruimt het zwerfvuil op in de door jou gekozen straat.
 5. Volle zakken laat je ter plaatse staan op een goede zichtbare plaats.
  Kleine zakjes mag je mee brengen naar het gemeentehuis, maar ook deze mogen blijven staan.
 6. Trek onderweg zeker een fotootje van je actie en mail dit door naar milieudienst@herenthout.be of deel het via Instagram met @gemeente_herenthout.
 7. Vul de fiche van de geruimde straat in en vermeld duidelijk waar de vuilniszakken staan. Als je aan de hand van foto’s gemakkelijker kan duidelijk maken waar deze zakken staan, mag je de foto’s met de locatie ook doormailen.
 8. Breng je materiaal en de ingevulde fiche terug naar het lokaal.
 9. Je registreert op het registratieformulier wanneer je het materiaal hebt teruggebracht.
 10. De ingevulde straatfiches gaat in de daarvoor voorziene doos.

*Je vindt alle materialen in het technisch lokaal aan het gemeentehuis. Dit bevindt zich aan de rechterzijde wanneer je de parking van het gemeentehuis opwandelt. Tijdens de actie zal het zeker ook nog duidelijk aangegeven staan.

Meer weten over de actie? Neem dan contact op de milieuambtenaar op 014 50 21 21 of milieudienst@herenthout.be


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact